Sevärdheter i RingkøbingRingkøbing erbjuder många sevärdheter

Vi har valt ut några av de viktigaste sevärdheterna i och kring Ringkøbing.

Danmarks Flymuseum

På Danmarks Flymuseum finns det över 40 gamla danska och utländska flygplan och under sommarmånaderna får du även chans att se dem flyga. Museet inhyser såväl danska som utländska flygplan från 1911 fram till 1990. I samlingen ingår bland annat ett Spitfire-, ett Meteor- och ett Starfighter-plan samt 11 danskbyggda KZ-plan. Åtta av flygplanen i samlingen är de enda i sitt slag i världen.

Lyngvig fyrtorn

Kom upp och njut av utsikten över sjön och fjorden från 38 meters höjd.
Lyngvig var den sista fyren i en serie fyrtorn som byggdes längs västkusten på Jylland. Med en höjd på 38 meter är det det högsta fyrtornet i Danmark. Fyren står på en sanddyn som är17 meter hög, vilket sammanlagt ger en fokushöjd på 53 meter över havet. Totalt är det 228 steg från längst ned på sanddynen upp till toppen av fyrtornet, varav de första 79 är själva dynen.

Houvig-fästningen

Strax norr om Søndervig finns en av de viktigaste tyska befästningarna från andra världskriget i Danmark. Den består av 50 bunkrar och ungefär 50 andra betongkonstruktioner som var en del av Tysklands atlantvall med kanoner, luftvärnsartilleri, kulsprutebunkrar osv.

Borris Hede

Borris Hede är Danmarks största hed med sina 4 720 hektar.
Det finns många sällsynta växter för botaniskt intresserade att utforska här och djurlivet är också mycket rikt. Många sällsynta fåglar häckar i området, till exempel ljungpiparen, törnskatan, rördrom och blå kärrhök.